CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, June 29, 2011

penantian itu suatu penyeksaan . .=)

assalamualaikum wahai penghuni2 di teratak asmah nie.  selalu asmah tnyer korang sihat x kan . 
 tp ari nie asmah nk tnyer korang semua happy x ?
korang mesti happy tau smile always .
heeee ~ 
hari nie asmah nk membebel sikit la kat teratak yg ttp indah di hati asmah 
korang semua penah merasai x perasaan menanti ?
huhu mesti korang penah kan . . 
kalu yg x penah tu suatu hari pasti akan merasai nya . .
bg asmah sesungguhnya " PENANTIAN ITU SUATU PENYEKSAAN" 
perasaan itu sentiasa ade bile kite menantikan sesuatu yg kite idamkan 
mmg terseksa tp asmah x kesah .
bak kate orang tua2 atau org vateran 
"biar susah2 dahulu senang2 kemudian "
so asmah mmg x kesah dgn penantian yg agak menyakitkan 
x kesah la dgn perasaaan dyer nk marah2 ke nk bengang ke ngan asmah  
asmah ttp menunggu .cinta x semestinya memiliki nya kan . .
but i wiil try to have it .
usaha tangga kejayaaan. 
asmah x nak menyerah sebelum beperang .
walaupown asmah kalah di medan perang asmah ttp berbangga 
sbb asmah kalah bermaruah. asmah ada usaha walaupown usaha itu nampak slow 
but i try it. asmah bukan mudah nk menyerah mcm tu jewp .
asmah mmg x meletakkan harapan yg tinggi utk memilikinya
tp harapan itu  ttp ada sedikit. . 
asmah pegang dgn kata2 ini 
"KESABARAN MEMBAWA KEJAYAAN , TEKAT MEMBAWA BERKAT "
penantian + doa + usaha = jika dyer jodohnyer pasti  akan berakhir semua penantian yg menyeksakan ini 
insyallah asmah akan bersabar dgn perangai dyer yg agak pelik3
heeeeeee
oke la sekian saca bebelan asmah tuk malam nie. .
doakan asmah yerk 
semoga asmah brsemanagt menempuh idop yg penuh dugaan. .
syukran ya sbb singgah dan membaca bebelan asmah ini. .
assalamualaikumm  . . .



Wednesday, June 22, 2011

TERLANJUR SAYANG !

assalamualaikum wahai sahabat asmah yg tersayang nie . . korang ape khabar yerk . . 
hope korang sihat2 saje . . hari asmah nk cerstory pasal my feeling . 
hurmmm asmah rase kan asmah dh terlanjur sayang kat seseorg la. . .
asmah x tau la bile perasaan nie wujud . . sbb tu la asmah ckp asmah TERlanjur syg  . .
acctually BOY nie seorg yg nice . asmah suke tgok dyer gelak . nice smile dyer tau. . dh la asmah nie suke gelak . .
asmah tgok dyer nie kan sesorang yg pemalu . .  hahahah comel jewp la dyer ni kan. 
pastu dyer nie walaupown kurang ensem tp dyer manis tau . . lg pown asmah x nk lelaki yg ensem.
asmah sgt2 fobia dgn lelaki ensem . . tkut dyer curang la. .  x sanggop la sy untuk jd janda tuk kali ke -3 . . 
 hhahahahha asmah nie senang nk suke org tp susah nk syg seseorg tu . .
asmah nak cri future husband bukan teman lelaki . . so asmah kene choose the best in the best. .
asmah nk pesan satu jewp kat boy tu : 

 weyh nie aku nk bg tau kau nie , dgar leklok tau . aku mmg serius dgn perasaan aku nie . . 
aku mmg sayang kat ko . . 
it's up to you nk percaya ke x . .  yg penting aku nk jujur dgn perasaan aku nie
aku rase aku dh start fallen in love kat ko la . . opssss terlebih sudah ~hahahaah
aku harap ko jodoh aku .dan kalu ko jodoh aku 
aku nk bg tau ko sesuatu ko mmg bukan yer pertama singgah di hati aku 
tp aku harap ko yg terakhir singgah di hati aku . 
bukan setakat singgah jewp  aku nk ko stay kat dlm hati ku until the end of my life . .  
aku terima ko seadanya dan kekurangan ko akanku jdkan sebagai sesuatu yg unik.
hahahha kalu ko bce blog aku nie ko jgn gelakkan aku tau . 
siap la ko kalau ko gelakkan aku !


heee asmah x terlalu berharap sgt .tkut harapan asmah musnah . . 
ape yg asmah boleh buat ialah berusaha untuk mencapai nyer, berdoa dan berserah . .. 
kalu dyer jodoh asmah mmg happy dan kalu dyer bukan jodoh asmah 
asmah terima saje n kami boleh jd bestfriend. . . 
oke la sekian shje tuk entri malam nie, . . korang doakan yg terbaik tuk asmah yer . . 
bubye korang asalamualaikum sahabat ku . . 






Thursday, June 16, 2011

truth or dare !

assalamualaikum hye2 semua . . pagi2 buta  nie asmah sebenarnyer ade story yg nak di storykan. .  korang nk tau x pe yg asmah nk storykan nie ?? mesti korang nk tau kan. .  asmah tau yg korang nie mmg busybody sikit kan. . . heee kepada sape yg x nk tau tu kan pg main jauh2 sane. .  jgn nk sibuk kat sini yerk. . 
korang2 yg nk tau tu kan, korang penah dgr x game truth and dare ? kalu x penah dgr tu meyh sini asmah bg tau ape itu truth and dare. mcm nie, game nie kite kene choose same ade nk truth(bercakap benar ) atau memilih dare (menyahut cabaran yg diberikan ) . so sape yg terkene tu kenelah pilih same ade nk truth atau dare . .
malm td mase sedang melepak2 sambil bergosip di bilik kak maria ade someone leh cadangkan main game nie. ape lagi asmah pown main la. .  mmg teruk asmah kene. .hee kalu soalan truth tu mmg asmah dh jangka kan tp kalu yg dare tu mmg x pernah terpikir pown dyerorg leh bg cabaran yg mcm tu . . mmg merah muka n berpeluh2 di buatnya. smpai x tau nk ckp ape. .  heee mmeg soalan terbaikkkk yg dyerorg bg kat aku . .tp asmah mmg fun la main game nie. .  nampak senang tp bileh dh kene mmg susah gile nk wat . . hahah best memory la. . I will definitely save all the memories on this night in mind and in my heart .
thx kepada yg  semua . .  korang mmg best la  . .tp korang kene kept it secret tau . .  heee next tyme kite main game nie lagi yerk . .   
heee oke la kalian my spongebob kesaygan dh memaanggil tu . .  so kalu ade story lg asmah akan story2 kan kat korang lg yerk . .  love u all  . . muaahhhhhxxxx ! <3



Tuesday, June 14, 2011

My Prince CHARMING for ever n eva !

assalamualaikum . .  hye my beloved friend  . .korang semua sihat x ? to my follower syukran ya sbb sudi folow  my teratak yg serba kekurangan . .kalu korang rase blog asmah perlu di perbaiki jgn segan2 tingalkan coment yer. . oke berbalik pade topic asal asmah .  mesti korang tertanyer2 kan who my prince charming kan ?  heee acctuallly asmah belum betul2 jumpe sape yg boleh menganti my ex prince .  bile chat ngan kawan lame kat fb mesti dyerorg tnyer sape my special bf now . .  penat lol nk menjawab soalan itu ..  dyerorg x caye asmah smpi sekarang x jumper penganti  n dyerog mestii ckp asmah nie terlalu memilih . . asmah nie sbnarnya seorng yg agak keras hati n sukar untuk menerima cinta . .kalu boleh asmah nk seorang yg boleh melembutkan hati yg dh membatuu selame 3 tahun .  asmah jugak bukan seorng yg senang nk mengeluarkan air mata. .  sepanjang stay ngan roomate nie x seorang roomate pown  penah nmpak air mate asmah . .  heee korang boleh bayangkan betapa kerasnyer hati asmah kan . . ciri2 prince charming asmah senang n simple jewp . . korang nk tau x ape ? 

PERTAMA : lelaki tu mestilah mempunyai agama yg kukuh (paling susah nk cri & paling penting )
KEDUA : perbezaan umur dlm lingkungan 5 thun shje . .
KETIGA : dyer mestilah jujur dan setia . . 
KEEMPAT : menghormati orng tua dan boleh menerima family asmah
KELIMA : dyer mestilah rajin yg malas x mau . .
KEENAM : asmah x nk yg hensem sgt  fobia tau . asmah nk yg sedap mata memandang .
KETUJUH : bende yg agak penting mempunyai akhlak yg baik .
KELAPAN : kalu boleh asmah nk yg romantik tp romantik sgt pown x oke !(kalu xde pown x pe) 
KESEMBILAN  : kalu boleh asmah nk yg kelakar sbb asmah nie suke gelak . .heee~
KESEPULUH : yg last sekali dyer mesti boleh mendidik asmah bukan merosakkan asmah . . 


itula ciri2 yg asmah nk .simple kan tp susah tau nk cri . . ntah kenapa la . . asmah bukan mencari teman lelaki tp asmah nk mencari bakal pendamping hidup asmah. asmah xde mase nk couple main2 .  sbb kali nie asmah nk serius betul2 . asmah takut sgt2 kecundang untuk kali ke-3 . fobia bebbbbbb ! hahahah k la sekian tuk entri kali nie. .  korang doa2kan la asmah jumpe prince charming yg terbaik oke. .  syukran ! assalamualaikum semua  . ..  muahhhhhxxxxx !



Friday, June 10, 2011

Minggu Suai Kenal Fatahna Court 2011/2012 !

asssalamualaikum semua. . .  what's up ! korang semua sihat x ? heee hope sihat2 yer. .  asmah ari nie nk story about orientasi student baru kat ostel asmah . . asmah jd facilitator . .  first tyme tau asmah jd nie . .thx kepada kak maria sebb offer kat asmah. asmah join sbb nk cri pengalaman ,memupuk daya kepimpinanan  n nk meningkatkan self confident asmah apabila berhadapan dgn org ramai . asmah amat2 memerlukan pengalaman nie sebb x  lama lg asmah akan menceburi dunia yg mencabar iaitu dunia pekerjaan. asmah punyer group name kaisora . acctually tu bukan name yg asmah nk. . ade masalah dri segi ejaan . ejaan yg sebenarnya ialah kaizora. heheh tp x pe name kaisora nie pown oke jugak . ahli kumplan asmah semuanya oke2. dyerorng nie mmg best n sporting.  asmah suke group asmah sporting .  x best la kalu group tu diam jewp. . asmah suke teamwork dyerorng. asmah bersyukur sgt2 dpt group yg mcm tu .semua activity yg di plan oleh ajk dilakukan dgn baik .semalam last day dyerorng orientasi . .n dyerorng kene buat malam kebudayan.  tema tuk malam tu ialah keriuhan di bazar ramadhan . . mmg terbaik la dyerorng buat . asmah suke sgt2 . asmah x kasi dyerorng buat skrip sbb kalu skrip ia nampak seperti membaca . so asmah suruh la dyerorng buat spontan . ternyata mmg dyerog the best . dyeorng buat  dgn baik  . walaupown x menang tp ia tetap menang di hati asmah . . lepas tu yg  paling x boleh bla. semua faci di makup oleh ahli kumpulan. .  mmg buruk la muke asmah mase tu  . heee tp best . . pastu kiteorng faci semua main baling2 bedak .abis selendang asmah dh mcm x rupe selendang dh . pastu main air n menari . .  mmg terbaikkk la asmah enjoy gileeee! 
programm nie mmg x akan asmah lupakan . to my grouppp kaisora . .  akak cyunk korang ketat2  . kalu jumpe tu tegur2 la. to semua ajk ,exco n facilitator korang  mmg the best. . seronok dpt bekerjasama dgn korang yg gile2 tu . . . ini merapakan pengalaman yg terindah tuk asmah . .remember that asmah syg korang laaa muahhhhhhhhxxxxxx!



Wednesday, June 1, 2011

MY FIRST TYME JOIN CONTEST ! =)

assalamualaikum wahai my friend semua. . .korang ape khabar? hope korang sihat hendakNYA .  hurmmm dh lame rasenyer x mengupdate teratak tersayang asmah nie . .tok entri kali ini asmah nk cerstory pasal satu contest nie . hehe contest yg asmah maksudkan ada kat laman sosial FACEBOOK atau MUKABUKU .name contest tu kan PENCARIAN  LELAKI SWEET DAN AWEK BERTUDUNG  . asmah join contest nie tuk saje2 jewp. almaklumla bosankan tu saje2 nk try nasib. kalu dapat masuk top 25 pown jadi la. korang doa2 kan yerk asmah dpt. hakhakhak. korang nk tgok x pic ape yg asmah upload.. ade 2 pic yg asmah upload. x tau la pic mane yg the best  pic asmah tu biase2 jewp . . 
ha meyh tgok pic yg asmah send. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

*my frist pic * 








*my second pic*


hha dh tgok kan pic yg asmah send tuk contest tu . .  heeee biase2 jewp pic asmah tu kan. . kat contest nie ramai gile yg cantik2 terase kecil plak berada disitu walaupown diri nie di dalam dunia reality x lah kecik mane. .  hahah tp setiap orang ade kecantikan yg tersendiri . . asmah bersyukur dengan segala kecantikan yg allah berikan kepada asmah . .  so sampai disini saja bebelan asmah tuk kali ini. .  segala perkembangan terbaru akan asmah update kat sini (kalu asmah rajin la ) heee . . syukran ya ! assalamualaikum muahhhhxxx !